youdecide.blogg.se

Min röst.

Nöjd, eller ej.

Kategori: Allmänt

Är du nöjd med livet?
Är du tacksam? 
Har du allt du behöver? 
Eller
Vill du alltid ha mer?
Bättre?
Nyare?
Snyggare? 
Kanske bara för att passa in? 
Varje dag går vi människor runt och vill ha mer, bättre, nyare. 
Mer pengar,
Bättre grejer,
Nyare mobil, dator, skor, kläder. 
Bättre mat, även om maten är perfekt så klagar vi, medans någon annan försöker få ihop mat för dagen för att ens kunna se en morgondag. Vi klagar på vad vi egentligen har, kanske klagar vi bara för att ha något att klaga på, för att ha något att vara irriterad över. Vi klagar och är otacksamma medans någon annan människa, som har lika stor betydelse som du har, är glad om den klarar sig genom dagen.
Vi fokuserar bara på vad vi inte har, men ta en minut och fokusera på vad du faktiskt har. 
Du har chansen att gå i skola, en annan i din ålder skulle göra vad som helst för att ha en skola att gå till. Du har mat på bordet, i andra länder dör människor av svält. Du har ett hem att bo i, kanske inte det finaste, största eller dyraste men du har ett hem. Det är inte något som alla kan ta förgivet. 
Om alla hade försökt fokusera på bra saker, saker som vi har att vara nöjda över hade vi levt i en bättre värld, det är jag säker på, och om du tänker efter, hade inte det varit den enklaste lösningen?
Försök vara tacksam, det är inte så svårt som det verkar. Jag är tacksam för varje år, månad, vecka, dag, timme, minut, sekund som jag får och livet är alldeles för kort för att slängas bort på att inte vara nöjd, du har ingen anledning att inte vara nöjd, tro mig. 
Man kan fråga sig vem det egentligen beror på, att man aldrig är nöjd, allt är vad man själv gör det till.

"No matter how good or bad you think life is, wake up each day and be thankful for life. Someone somewhere else is fighting to survive."

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Du skriver så bra och klokt Julia!!! <3

    2013-09-28 | 12:50:26

Kommentera inlägget här: