youdecide.blogg.se

Min röst.

Vill du, så kan du.

Kategori: Allmänt

Så länge jag kan minnas har jag velat göra något bra för världen. Om så bara något litet, som att slänga ketchup flaskan på rätt ställe eller säga hej till en främling. Det är inte något som räddar världen, men det är något som gör någon människa någonstans glad och nöjd. Men min allra största önskan är att jag, någon dag, kommer kunna ge tillbaka till världen, göra den lite bättre, inte bara genom att slänga ketchup flaskan rätt, utan hjälpa dom människor som behöver hjälp, hjälpa djur som behöver det. 
Jag vill donera pengar till djur som är sjuka och behöver hjälp, djur som behöver medicin för att överleva. Jag vill donera pengar till dom som vill bli doktorer, som vill lära sig för att rädda andra människors liv. Jag vill donera pengar till sjukhus, till forskning om cancer och andra sjukdomar. Jag vill donera pengar till skolor här och utomlands för att barn ska kunna utvecklas och bli något. Jag vill donera pengar till familjer som behöver det. Jag vill donera pengar för svält. Jag vill donera pengar till unga, unga människor som behöver veta att någon tror på dem och på det dom gör. Jag vill att unga ska kunna utvecklas till det dom vill bli. Jag önskar att någon hade hjälp mig, trott på mig och min konst, hjälpt mig att komma vidare. Pengar är absolut inte allt, jag tror inte på att pengar gör en lycklig, men ibland kan man behöva pengar för att ta sig till nästa level, för att kunna utvecklas och växa. Jag vet att det inte är försent för mig att komma vidare, det är aldrig försent. Jag vill donera pengar till olika studier, för att hjälpa någon till nästa nivå. 
Jag brukar tänka på dom människorna, ofta dom kända, som har massa pengar, ofta mer än dom under sin livstid kan göra av med. Vissa av dom gör säkert något bra för världen, men vissa bara sitter på sin feta röv och ser pengarna rulla in och torkar sig med dom, medans en människa någon annan stans svälter ihjäl. 
Om du hade chansen att hjälpa någon, hade du tagit den? 
Det är lätt att ha massa drömmar och tankar men ingenting har stoppat mig förr, varför skulle denna drömmen stoppas av något? Varför skulle detta stoppa mig? Jag tror på viljan, så länge man vill så kan man, viljan är det sista som överger en. Mycket är upp till en själv. 
Med eller utan mycket pengar kommer jag göra denna världen till en bättre och tryggare plats. Tänk om alla hade tänk rätt. Hur hade då världen sett ut? Hade det funnits någon orättvisa? Hade alla varit olika mycket värda? Nah, jag tror faktiskt inte det, det svåraste är dock att få alla att tänka rätt. Det ända du kan göra är din del, du kan inte förändra hela världen, men du kan göra den bättre. 
Har du chansen, ta den. 
Vissa människor gör avtryck, jag vill vara en av dom. 
"I'll change your world someday." 

Se framåt

Kategori: Allmänt

Har du gjort något som du ångrar? Något som du alltid kommer minnas? Något som någon inte kommer förlåta dig för? Du kan inte göra något ogjort, så varför inte se framåt. Du måste ju ändå fortsätta leva så varför inte göra något bra av det? Lära dig av det? Vissa människor lär sig av sina misstag, varför inte vara en av dom? Se det inte som något dålig, se det som en lärdom. Livet är fullt av lärdomar, det som du ångrar kan vara en av dom. 
"Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending." 

Lär dig tänka rätt och häng inte upp dig på något, livet är som ett prov. Om man fastnar på en fråga ska man inte sitta och fundera och lägga för mycket tid på just den frågan, man ska fortsätta och se om man kan lösa dom andra frågorna. Tänk så mycket tid av vårat liv som vi slösar bort på onödiga saker och tankar. Ta vara på varenda minut. Du måste ändå fortsätta leva trots motgångar och tankar. 
"I think we waste our words and we waste our moments, and we don't take the time to say the things that are in our hearts when we have the chance."
Ta vara på dina chanser och ditt liv.
 

Våga vara dig själv.

Kategori: Allmänt

Är du perfekt? Är du som alla andra? Är du normal? Är du en tönt? Är du cool? Är du snygg? 

Vem är det egentligen som säger vad "normalt" eller "perfekt" är? Är det du eller lyssnar du på vad alla andra säger? "Perfekt" för dig kanske är "normalt" för någon annan. Alla tänker olika och därför finns det inget som är rätt, sålänge något är rätt för dig är det allt som räknas. Vad någon annan säger och tycker borde inte påverka dig och dina val. 
Våga vara dig själv, kom på vad du tycker funkar för dig, var inte som alla andra, vem är man då egentligen? Om man inte vågar vara sig själv, om man bara följer strömmen, är man någon då? Vad är det som tyder på att du är du om du bara är som alla andra, vad är speciellt med just dig då? Att våga vara sig själv handlar om att identifiera sig själv, att själv veta vem man är. Det är svårt att vara sig själv om man inte riktigt vet vem man är. Då är det enklast att bara vara en i mängden. 
Våga vara dig själv, våga vara unik, våga vara "one of a kind", våga skita i vad andra tycker, våga tro på dig själv, våga vara bäst. 
Ingen kan säga vad "normalt" är, det är du som bestämmer vad "normalt" är för dig, tro på dig själv. 

"Don't be too fat, or too thin, or too dark, or too light. Don't be too sexual, or too chaste, or too smart, or too dumb. Be yourself but make sure you fit in." 

Nöjd, eller ej.

Kategori: Allmänt

Är du nöjd med livet?
Är du tacksam? 
Har du allt du behöver? 
Eller
Vill du alltid ha mer?
Bättre?
Nyare?
Snyggare? 
Kanske bara för att passa in? 
Varje dag går vi människor runt och vill ha mer, bättre, nyare. 
Mer pengar,
Bättre grejer,
Nyare mobil, dator, skor, kläder. 
Bättre mat, även om maten är perfekt så klagar vi, medans någon annan försöker få ihop mat för dagen för att ens kunna se en morgondag. Vi klagar på vad vi egentligen har, kanske klagar vi bara för att ha något att klaga på, för att ha något att vara irriterad över. Vi klagar och är otacksamma medans någon annan människa, som har lika stor betydelse som du har, är glad om den klarar sig genom dagen.
Vi fokuserar bara på vad vi inte har, men ta en minut och fokusera på vad du faktiskt har. 
Du har chansen att gå i skola, en annan i din ålder skulle göra vad som helst för att ha en skola att gå till. Du har mat på bordet, i andra länder dör människor av svält. Du har ett hem att bo i, kanske inte det finaste, största eller dyraste men du har ett hem. Det är inte något som alla kan ta förgivet. 
Om alla hade försökt fokusera på bra saker, saker som vi har att vara nöjda över hade vi levt i en bättre värld, det är jag säker på, och om du tänker efter, hade inte det varit den enklaste lösningen?
Försök vara tacksam, det är inte så svårt som det verkar. Jag är tacksam för varje år, månad, vecka, dag, timme, minut, sekund som jag får och livet är alldeles för kort för att slängas bort på att inte vara nöjd, du har ingen anledning att inte vara nöjd, tro mig. 
Man kan fråga sig vem det egentligen beror på, att man aldrig är nöjd, allt är vad man själv gör det till.

"No matter how good or bad you think life is, wake up each day and be thankful for life. Someone somewhere else is fighting to survive."