youdecide.blogg.se

Min röst.

För Dennis min storebror, lattjar- Dennis

Kategori: Allmänt

Ett inlägg för Dennis, min bror, min kompis, min vän, min storebror, min kompis-vän. Min bror helt enkelt. Han är min bror. Min storebror. Dennis, lattjar- Dennis. Sko

Kan inte eller vill inte, vad är skillnaden?

Kategori: Allmänt

Vad är egentligen skillnaden på "kan inte" och "vill inte"? Om man vänder på det, vill jag så kan jag. Dom går lite hand i hand. 

Kan du hålla med om att allt är vad du själv gör det till? Jag vet att jag kan, men fråga dig själv det nästa gång du intalar dig själv att du inte kan. Det är klart att du kan, om du säger "jag kan inte" till dig själv är det samma sak som att säga "jag vill inte". Man kan egentligen aldrig säga att man inte kan, för nästan alla gångerna handlar det om att du inte vill kunna.

Om jag har prov och tänker "jag kan inte" har jag då gett det en chans, har jag gett mig en chans att försöka och kunna? Svar: Nej. Om jag kommer med den inställningen inför ett prov kan jag inte heller förvänta mig att klara det, för jag har redan gett upp. Om du går och lägger dig med tanken "i morgon kommer bli en dålig dag" vad har du då att förvänta dig? Svar: inget. Du har ju redan gett upp hoppet om att det skulle kunna bli en bra dag, mycket handlar om hur man tänker kring saker och ting. Du kan säkert själv komma på fler exempel. Nästa gång du "inte kan" ställ dig frågan, "vill jag?" Om du inte vill behöver du inte skylla på att du inte kan, för du kan, tro på dig själv. Våga tro på dig själv, det är inget konstigt att göra det, alla borde våga göra det. 

Det är en ända enkel grej eller "regel" som du måste komma ihåg: Vill du så kan du! Svårare är det inte, vill du inte behöver du inte heller försöka.

"At the end of the day it's the choices you make that count." 


Inte värt att läsa

Kategori: Allmänt

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva idag. Har ingen tanke alls, dagen har varit väldigt bra, kan vara därför jag inte kommer på något roligt att skriva om. Är dagen halvbra finns det alltid något. 

Men vad du än gör, stoppa inte barn i torktumlaren och ät inte levande fiskar, det är inget vidare.
Vad du däremot borde göra är att säga till någon att du älskar den, ta inte morgondagen förgivet, vänta inte på rätt tillfälle, det kanske aldrig kommer. 

"You cannot always wait for the perfect time. Sometimes ju must dare to jump." 

Håll höjd. 

Fears

Kategori: Allmänt

Livet är fullt av rädslor.
 Hur kommer man över dom? Genom att tänka "jag klarar det nästa gång" eller genom att skita i det eller göra mod av rädslan? 
Jag tror att bästa sättet att komma över sina rädslor är genom att göra det man är rädd för. För det man egentligen behöver förstå är att det inte är farligt.
Är du rädd för höjder? Bestig ett berg eller hoppa fallskärm, känn friheten. När du har kommit upp på toppen eller ner på marken kommer det inte längre finnas någon rädsla kvar för att du vet att det inte är farligt. 
Är du rädd för havet? Gå ut i det, känn friheten i det och njut av det. Det finns ingen fara i det. Okej, det beror förstås på var du befinner dig, men det värsta som kan hända är att en haj biter av dig benet och sen kommer en annan haj och äter upp dig. Men se det till den ljusa sidan, du vågade göra det.
Även om du är rädd för mindre grejer, som att prata inför människor, med människor eller att tro på dig själv. Det finns inget att vara rädd för. Om du övar på att prata inför och med människor kommer det kännas normalt efter lite träning. Om du inte tror på dig själv kan du inte heller förvänta dig att någon annan kommer göra det. 

"Most people are stronger than they know. They just forget to believe in it sometimes." 

Livet handlar om träning, egentligen lever vi livet för att träna oss själva och lära oss. Och vad om det blir fel? Man ska ju lära sig av sina misstag, annars hade vi redan kunnat allting så vi hade inte behövt göra misstag för att lära oss. 
Förstår du? -Bra! 
Lycka till, utmana dig själv, säg hej till en främling. Blir det fel så blir det, lär dig av det, se det inte som något dåligt, du kan klara det, du kommer klara det, du klarar det! 

"Remember it's only in the black of the night that you can see the stars and those stars will lead you back home. So don't be afraid to make mistakes, to stumble, to fall, because most of the time the greatest rewards come from doing thing that scare you the most. Maybe you'll get everything you wish for, maybe you'll get more than you ever could have imagined. Who knows where life will take you? The road is long and in the end the journey is the destination."